Διαδικασία παραγωγής

Διαδικασια Παραγωγης

Συγκομιδή

Παραδοσιακά η συγκομιδή είθισται να γίνεται με το χέρι, ωστόσο η εξέλιξη έχει οδηγήσει στην μηχανική συγκομιδή, η οποία επιταχύνει την διαδικασία και το προϊόν συγκομίζεται έγκαιρα γεγονός το οποίο σημαίνει ότι το προϊόν δεν υποβαθμίζει τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Οι ελιές καλαμών προέρχονται αποκλειστικά από την λακωνική γη. Η συγκομιδή ολοκληρώνεται από τους παραγωγούς. Ο καρπός ωριμάζει στα τέλη του φθινοπώρου, οπότε και ξεκινάει η συγκομιδή, συνήθως διαρκεί Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Διαδικασια Παραγωγης

Μεταφορά

Την μεταφορά της φρέσκιας ελιάς την αναλαμβάνει είτε ο παραγωγός είτε η εταιρία με τα δικά της μεταφορικά μέσα που διαθέτει.  Η παραλαβή του φρέσκου καρπού γίνεται τόσο στις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Γεράκι, όσο και στα 3 υποκαταστήματα που διαθέτει στις Κροκεές, στο Ξηροκάμπι και στο Γύθειο.  Η διαδικασία που αφορά την αρχική επεξεργασία και προ ταξινόμηση, η οποία ακολουθείται είναι η ίδια, σε όλους τους χώρους παραλαβής νωπού προϊόντος.

Διαδικασια Παραγωγης

Ταξινόμηση

Αρχικά κατά την παραλαβή του καρπού, το έμπειρο προσωπικό ξεκινά με τον οπτικό έλεγχο και συνεχίζεται η με την προ ταξινόμηση. Κατά την προ ταξινόμηση αρχικά οι καρποί καθαρίζονται από τα φύλλα και στην συνέχεια γίνεται η αφαίρεση των μικρών και κατεστραμμένων καρπών οι οποίοι δεν εμπορεύονται αλλά γίνονται λάδι. Τέλος γίνεται η προ ταξινόμηση καθώς παραλαμβάνονται και αγοράζονται οι ελιές με βάση το μέγεθος τους.  Στην συνέχεια, όλες οι παρτίδες μεταφέρονται από τα υποκαταστήματα στις κεντρικές εγκαταστάσεις όπου αποθηκεύονται και ξεκινά η ζύμωση τους. Αφού ολοκληρωθεί η συγκομιδή και υπάρχει ακριβής εικόνα της αποθήκης, η εταιρία για λόγους ιχνιλασιμότητας προχωρά σε αναλύσεις όλων των παρτίδων για την διασφάλιση της ποιότητας, όπως ορίζεται από τα πρότυπα πιστοποίησης ISO 22000, BRC, IFS.

Διαδικασια Παραγωγης

Ζύμωση

Αποθήκευση

Η διαδικασία της φυσικής ζύμωσης ξεκινά όταν ο φρέσκος καρπός μεταφερθεί στις δεξαμενές. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας χρειάζεται περίπου 100 ημέρες, αφού δεν γίνεται καμία χρήση όξινων χημικών. Ο υπεύθυνος τεχνολόγος τροφίμων παρακολουθεί τα επίπεδα αλατότητας και οξύτητας στις δεξαμενές και επεμβαίνει όταν χρειάζεται για την αποφυγή της εκτροπής της ζύμωσης.  Ιδιαίτερα σημαντικό σημείο που χρήζει αναφοράς είναι ότι η εταιρία αγοράζει αρκετά μεγάλο όγκο ζυμωμένων ελιών από παραγωγούς. Έως αυτό το στάδιο πολλοί παραγωγοί εκτελούν την διαδικασία ατομικά, υπό την καθοδήγηση της εταιρίας για την διασφάλιση της ποιότητας στο προϊόν. Και εν συνεχεία αναλαμβάνει η εταιρία την περαιτέρω επεξεργασία.

Διαδικασια Παραγωγης

Επεξεργασία

(Εκπυρήνωση - Ροδέλα - Μισό)

Η διαδικασία της επεξεργασίας ξεκινά με την διαλογή μιας ορισμένης παρτίδας ώστε να γίνει η τελική ταξινόμηση σύμφωνα με τα εμπορεύσιμα τεμάχια. Κατά την τελική διαλογή αρχικά γίνεται ο καθαρισμός των μίσχων της ελιάς, εν συνεχεία η χρήση ενός οπτικού χρωματοδιαλογέα ρυθμίζει τις χρωματικές αποχρώσεις της παρτίδας και τέλος γίνεται ανθρώπινος οπτικός έλεγχος όπου αφαιρείται το μη κατάλληλο προϊόν για συσκευασία. Η ελιές έχουν ταξινομηθεί με βάση το μέγεθος και είναι έτοιμες είτε για εκπυρήνωση είτε για συσκευασία. Κατά την εκπυρήνωση αφαιρείτε το κουκούτσι και το προϊόν ετοιμάζεται ώστε να προχωρήσει στην τελική συσκευασία.
Περισσότερα

Διαδικασια Παραγωγης

Ποιοτικός έλεγχος

Ο ποιοτικός έλεγχος εφαρμόζεται σε κάθε στάδιο και διαδικασία παραγωγής από την καλλιέργεια έως την τελική συσκευασία. Η μηχανογράφηση του συστήματος ιχνηλασιμότητας παρέχει πλήρη εικόνα για την πορεία του προϊόντος. Μετρήσεις και καταγραφές στις παρτίδες γίνονται με βάση των προτύπων του ISO 22000, BRC, IFS από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρίας. Η διασφάλιση της ποιότητας στο τελικό προϊόν αποτελεί πρόκληση για την συνεχή βελτίωση της εταιρίας.  Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που εξασφαλίζει την ποιότητα σε όλη την γκάμα των προϊόντων μας εκτός φυσικά από τις συνταγές, αποτελούν τόσο οι συστηματικοί καθημερινοί καθαρισμοί του μηχανολογικού εξοπλισμού όσο και η ανελλιπής συντήρηση του.
Περισσότερα

Διαδικασια Παραγωγης

Συσκευασία

Η εταιρία εμπορεύεται τον κύριο όγκο επεξεργασμένων ελιών σε βαρέλια των 220 λίτρων. Οι πωλήσεις αφορούν κυρίως συμφωνίες B2B.

Διαδικασια Παραγωγης

Αποθήκευση

Η αποθήκευση του προϊόντος γίνεται εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες θερμοκρασίες και σχετικές υγρασίες για την καλύτερη συντήρηση του επεξεργασμένου προϊόντος.

Διαδικασια Παραγωγης

Φόρτωση

Ο σχεδιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει προβλέψει την φορτοεκφόρτωση από μια κεντρική ράμπα 6 θέσεων. Η ταχύτητα και η ακρίβεια σε κάθε φορτοεκφόρτωση αποδεικνύει την οργάνωση που έχει η εταιρία και σε αυτό το κομμάτι.

Διαδικασια Παραγωγης

Συγκομιδή

Παραδοσιακά η συγκομιδή είθισται να γίνεται με το χέρι, ωστόσο η εξέλιξη έχει οδηγήσει στην μηχανική συγκομιδή, η οποία επιταχύνει την διαδικασία και το προϊόν συγκομίζεται έγκαιρα γεγονός το οποίο σημαίνει ότι το προϊόν δεν υποβαθμίζει τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Οι ελιές καλαμών προέρχονται αποκλειστικά από την λακωνική γη. Η συγκομιδή ολοκληρώνεται από τους παραγωγούς. Ο καρπός ωριμάζει στα τέλη του φθινοπώρου, οπότε και ξεκινάει η συγκομιδή, συνήθως διαρκεί Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Διαδικασια Παραγωγης

Μεταφορά

Την μεταφορά της φρέσκιας ελιάς την αναλαμβάνει είτε ο παραγωγός είτε η εταιρία με τα δικά της μεταφορικά μέσα που διαθέτει.  Η παραλαβή του φρέσκου καρπού γίνεται τόσο στις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Γεράκι, όσο και στα 3 υποκαταστήματα που διαθέτει στις Κροκεές, στο Ξηροκάμπι και στο Γύθειο.  Η διαδικασία που αφορά την αρχική επεξεργασία και προ ταξινόμηση, η οποία ακολουθείται είναι η ίδια, σε όλους τους χώρους παραλαβής νωπού προϊόντος.

Διαδικασια Παραγωγης

Ταξινόμηση

Αρχικά κατά την παραλαβή του καρπού, το έμπειρο προσωπικό ξεκινά με τον οπτικό έλεγχο και συνεχίζεται η με την προ ταξινόμηση. Κατά την προ ταξινόμηση αρχικά οι καρποί καθαρίζονται από τα φύλλα και στην συνέχεια γίνεται η αφαίρεση των μικρών και κατεστραμμένων καρπών οι οποίοι δεν εμπορεύονται αλλά γίνονται λάδι. Τέλος γίνεται η προ ταξινόμηση καθώς παραλαμβάνονται και αγοράζονται οι ελιές με βάση το μέγεθος τους.  Στην συνέχεια, όλες οι παρτίδες μεταφέρονται από τα υποκαταστήματα στις κεντρικές εγκαταστάσεις όπου αποθηκεύονται και ξεκινά η ζύμωση τους. Αφού ολοκληρωθεί η συγκομιδή και υπάρχει ακριβής εικόνα της αποθήκης, η εταιρία για λόγους ιχνιλασιμότητας προχωρά σε αναλύσεις όλων των παρτίδων για την διασφάλιση της ποιότητας, όπως ορίζεται από τα πρότυπα πιστοποίησης ISO 22000, BRC, IFS.

Διαδικασια Παραγωγης

Ζύμωση

Αποθήκευση

Η διαδικασία της φυσικής ζύμωσης ξεκινά όταν ο φρέσκος καρπός μεταφερθεί στις δεξαμενές. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας χρειάζεται περίπου 100 ημέρες, αφού δεν γίνεται καμία χρήση όξινων χημικών. Ο υπεύθυνος τεχνολόγος τροφίμων παρακολουθεί τα επίπεδα αλατότητας και οξύτητας στις δεξαμενές και επεμβαίνει όταν χρειάζεται για την αποφυγή της εκτροπής της ζύμωσης.  Ιδιαίτερα σημαντικό σημείο που χρήζει αναφοράς είναι ότι η εταιρία αγοράζει αρκετά μεγάλο όγκο ζυμωμένων ελιών από παραγωγούς. Έως αυτό το στάδιο πολλοί παραγωγοί εκτελούν την διαδικασία ατομικά, υπό την καθοδήγηση της εταιρίας για την διασφάλιση της ποιότητας στο προϊόν. Και εν συνεχεία αναλαμβάνει η εταιρία την περαιτέρω επεξεργασία.

Διαδικασια Παραγωγης

Επεξεργασία

(Εκπυρήνωση - Ροδέλα - Μισό)

Η διαδικασία της επεξεργασίας ξεκινά με την διαλογή μιας ορισμένης παρτίδας ώστε να γίνει η τελική ταξινόμηση σύμφωνα με τα εμπορεύσιμα τεμάχια. Κατά την τελική διαλογή αρχικά γίνεται ο καθαρισμός των μίσχων της ελιάς, εν συνεχεία η χρήση ενός οπτικού χρωματοδιαλογέα ρυθμίζει τις χρωματικές αποχρώσεις της παρτίδας και τέλος γίνεται ανθρώπινος οπτικός έλεγχος όπου αφαιρείται το μη κατάλληλο προϊόν για συσκευασία. Η ελιές έχουν ταξινομηθεί με βάση το μέγεθος και είναι έτοιμες είτε για εκπυρήνωση είτε για συσκευασία. Κατά την εκπυρήνωση αφαιρείτε το κουκούτσι και το προϊόν ετοιμάζεται ώστε να προχωρήσει στην τελική συσκευασία.

Διαδικασια Παραγωγης

Ποιοτικός έλεγχος

Ο ποιοτικός έλεγχος εφαρμόζεται σε κάθε στάδιο και διαδικασία παραγωγής από την καλλιέργεια έως την τελική συσκευασία. Η μηχανογράφηση του συστήματος ιχνηλασιμότητας παρέχει πλήρη εικόνα για την πορεία του προϊόντος. Μετρήσεις και καταγραφές στις παρτίδες γίνονται με βάση των προτύπων του ISO 22000, BRC, IFS από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρίας. Η διασφάλιση της ποιότητας στο τελικό προϊόν αποτελεί πρόκληση για την συνεχή βελτίωση της εταιρίας.  Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που εξασφαλίζει την ποιότητα σε όλη την γκάμα των προϊόντων μας εκτός φυσικά από τις συνταγές, αποτελούν τόσο οι συστηματικοί καθημερινοί καθαρισμοί του μηχανολογικού εξοπλισμού όσο και η ανελλιπής συντήρηση του.

Διαδικασια Παραγωγης

Συσκευασία

Η εταιρία εμπορεύεται τον κύριο όγκο επεξεργασμένων ελιών σε βαρέλια των 220 λίτρων. Οι πωλήσεις αφορούν κυρίως συμφωνίες B2B.

Διαδικασια Παραγωγης

Αποθήκευση

Η αποθήκευση του προϊόντος γίνεται εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες θερμοκρασίες και σχετικές υγρασίες για την καλύτερη συντήρηση του επεξεργασμένου προϊόντος.

Διαδικασια Παραγωγης

Φόρτωση

Ο σχεδιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει προβλέψει την φορτοεκφόρτωση από μια κεντρική ράμπα 6 θέσεων. Η ταχύτητα και η ακρίβεια σε κάθε φορτοεκφόρτωση αποδεικνύει την οργάνωση που έχει η εταιρία και σε αυτό το κομμάτι.